Jaktanleggsprøve

Endelig var dagen kommet, og Lego hadde fylt ni mnd. Vi møtte Monica som er dommer, og ut i skogen bar det til feltarbeid.
Kritikken lød: En ung hund som starter med å gå opp mot vind og markerer vitring. Han har et fint tempo og OK bredde. Lar seg dirigere inn i kratt. Førervar. Utreder vitring.
Jeg synes han var flink, jeg slapp han på ei myr hvor vi startet i medvind. Men Lego ville gå mot vinden, for der var det tydeligvis god lukt. Han fulgte etter meg når jeg ba om det og vi gikk langs myra. Fulgte kanten og gikk sakte opp i hellingen. I enden kom vi til et kratt hvor dommer spør om jeg kan få han til å gå inn dit. Jeg kalte på han og pekte i krattet og vips var han inne. Prøvde få han til å gå selvstendig opp lia på andre siden av myra, men da fant han en veldig god lukt på dommeren. Han søkte fint i motvinden, og da var det tydelig og se at nesa gikk opp mot vinden.

Del to var slepespor etter kanin, ca 100m
Kritikken:
markerer sporstart, sporer i fint tempo frem til kanin som markeres.
Dette momentet hadde jeg heller ikke ventet noe problem med. Han er god til å bruke nesa si 😉

Siste del er Vannarbeid. Her skytes det et skudd, før anda blir kastet i vannet. Hunden skal svømme ut og ta med anda opp på land.
Kritikken:
Går villig i vannet og svømmer ut til fuglen som apporteres opp på land.
Jepz! Så enkelt kan det sies! Dette var mitt usikkerhetsmoment. Jeg visste jo at han var skuddsikker 😉 og jeg visste at han var en flink svømmer. Men han har jo aldri hentet vilt før! Jeg hører jo om andre som trener på dette, men stakkars Lego fikk bare lukte på ei and noen dager før. Her er det bare og hoppe i det!
Og det funka! Skuddet gikk, og anda landa i vannet. Jeg slapp båndet, og Lego svømte rett ut. Tok en liten runde på baksiden av anda hvor han fant halsen. Tok tak i denne og svømte til land. Gikk opp på land, og anda la han fra seg rett foran meg!! Jeg var så glad at jeg gliste rundt!

Så til generell oppførsel og helhetsinntrykk:
En ung hund som viser gode jaktanlegg gjennom hele prøven. Lovende.

Jippi! Ikke at jeg skal bruke han til jakt, men jeg vil jo at han skal ha de egenskapene en spaniel skal ha! Så nå er det opp til meg og forvalte dette videre 🙂 det blir spennende! Av Wenche fikk vi et nydelig leiebån som matcher hans fra før av grønne camo-bånd som ‘konfirmasjonsgave’. Tusen takk!! Vi fikk også en nydelig blå og grønn rosett og et spanielkrus. Bilde ble det dårlig med, men skal prøve å få tatt et en dag i fint vær. Enn så lenge får dere nøye dere med en våt hund i buret etter vel gjennomført!

20120920-233148.jpg

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: