Sommerferien er over…

Jepp, nå skriver vi september, og plutselig er sommeren over.. Men hvilken sommer?? Værmessig har vi vel egentlig hatt en lang vår som har gått rett over i høst. Det har jo vært enkelte dager med varmt vær, men jeg tror vi kan telle alle med over 20 grader på en hånd.

Vi hadde jo første ferieuke i uke 29 hvor vi dro på tur til nordnorge. Egen blogg om det 🙂 Uka etterpå var det rett tilbake i jobb igjen. Jeg jobbet da to uker før jeg begynte på mine ferieuker. En uke fri, en uke på jobb og to uker fri.

Ailin feiret bursdag når vi kom hjem fra ferie, og Joakim fylte år tre uker etterpå. Da begynte ungene på sin siste ferieuke, mens Jon startet på sin første ferieuke av fire uker. Dette er uka for Stjørdalsdagene, og Fotballskolen. Ingen av våre ville være med på fotballskolen, så der slapp vi billig unna, men Fest-i-natt måtte vi delta på da Ailin spiller i Skatval Skolemusikk. Dessverre er det problemer med å få nok folk der også, så Jon og Geir Ove måtte stille opp på stortromme og skarptromme for å få takt i korpset. Mens de gikk i tog sto jeg og solgte katta i sekken. Når sekkene ble tomme fikk jeg fri 🙂 Vi dro hjem før Tone Damli sto på scenen.

Så var det skolestart, og vi hadde en 3.klassing og en 6.klassing 🙂 De vokser og vokser 🙂 Skolestarten gikk glatt, og nå er det innkjøring av diverse aktiviteter på ettermiddager som er på tapetet.

Men får jeg tid til Lego oppe i alt dette da?? Både ja og nei. Ja, fordi han er med på alt det jeg foretar meg. Og jeg har endelig kommet meg ut i skogen med hund igjen på tur! Så fort vi har muligheten til det går vi i skogen eller på fjellet. Vi har også startet opp med kjentmannspostene igjen 🙂

Lørdag 25.august var jeg med Anita på tur i Vassbygda:

Denne uka tok vi to kjentmannsposter. På mandag var jeg og Lego på Langstein og fant post nr 52 på Hammerkamberget:

Og på lørdag var vi i Hommelvika og tok post nr 12 ved Svartneset:

I dag, i regnværet tok vi turen opp på Svartkamhytta. Det var første dagen med servering der, så da kosa vi oss med saft og vaffel 🙂

Jeg har tenkt at Lego skulle få prøve seg på jaktanleggsprøve, men han fyller ikke 9 mnd før 19 sept. Og egentlig så går siste prøven nå i helga. Men det ser ut til at oppdretter har klart og få til et forsøk den 20.sept, og da skal vi prøve oss. Jeg tror ikke sporbiten byr på problemer. Feltdelen har vi ikke trent noe på annet enn en gang i vår hvor jeg fikk høre hvordan jeg skulle gå. Den siste delen er apport av fugl i vann. Fuglen kastes ut i vannet, hunden skal svømme ut og hente den og bringe den inn til land slik at skytter kan ta den opp uten å bli våt på beina 😉 Det som jeg tror kan bli et problem er apportering i vann. Ikke at han ikke vil hente den, men at han ikke vil gi den fra seg igjen… Det er heldigvis lov og prøve igjen om man ikke består, så da synes jeg at han skal få sjansen. Han burde ikke ha noe problemer, men om jeg sier det så får vi sikkert problemer 😉

Som dere ser så har han ikke noe problemer med hverken og bære eller svømme 😉 Men vi får nå se når tiden kommer 😉

Ellers så har jeg nå meldt meg på grunnkurs lydighet for å komme igang med litt mer systematisk trening! Noen torsdager framover blir det derfor en tur til selbu for å trene litt!

Vi har gått noen blodspor i sommer, både alene og sammen med andre. Vi var en tur på Langstein og gikk spor sammen med Anita og Lotta, og en tur på selbuskogen og gikk sammen med en gjeng spanieldamer 🙂 Lego gikk kjempebra begge gangene. Det som er planen nå er og gi han et par pinnespor så jeg får se om han takler dette. Jeg har jo en 2.plass i fjorårets klubbmesterskap i pinnespor og forsvare 😉 Neida, jeg stiller ingen krav til babyen min, men det hadde vært morsomt og delta. Synes de skulle hatt en babyklasse jeg 😉 Jeg har også lyst til å delta på noen samlinger i spesialsøk.

Så vi får se hva vi får tid til framover. Det er en ting som er bestemt og det er 8.september på steinkjer og utstilling. Han er også påmeldt på schæferhundklubben den 16.september, men da har jeg MH i selbu som jeg må være med på. Så det er mulig at Anita tar han med seg, hvis ikke så lar vi den bare utgå. Etter dette er han ikke for valp og regne lenger og første offisielle utstilling for han kan være på Orkanger i november. Vi får se. Det er langt større konkurranse blandt springere enn dalmiser, og jeg kjenner at det ikke er såå viktig lenger. Vi skal til Vanja og få han klippet før lørdag. Da må jeg få henne til å fortelle meg hva jeg gjør galt når jeg stiller han opp.. Jeg synes han blir så rar i overlinja si.. Det kan jo være noe så enkelt som at jeg ikke stiller han opp rett også 😉

Så nå sitter jeg egenlig og lurer på hvilken kjentmannspost jeg skal ta før jobb i morgen 🙂

One response to this post.

  1. Fint å høre at både du og Lego har hatt en fin sommer.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: