Årskavalkade 2013 siste halvdel av året

Juli starta med NKK-utstillinga i Trondheim. På lørdag var det NKK som arrangerte og på søndag var det spanielklubben. Her stilte vi for Eva Nielsen og fikk Excellent, og ble satt bad Dexter. Ingen CK denne dagen.
Søndag var det Roxana Liliana Opris som dømte, og resultatet ble det samme. Excellent og nr.2 bak Dexter. Men i dag fikk vi CK!!

Ellers har vi ferie og koser oss. Årets sommerferie tar vi som bilferie til Ålesund. Tre dager med regn, og det vi trodde skulle bli en teltturferie ble til ei natt i telt og ei natt i en leilighet på en campingplass. Men vi koser oss masse på tur vi!! Vi kjørte opp Trollstigen og ned Ørneveien ( tror jeg den het ) Tok båten inn Geirangerfjorden, men droppa Dalsnibba. I Ålesund kjørte vi opp på Aksla og så på utsikten før vi brukte noen timer i Akvariet. Vi kjører slett ikke straka vegen når vi kjører, så hjemturen gikk via undersjøiske tuneller og bittesmå øyer og så Atlanterhavsveien. Her stoppet regnet så vi fikk ta lunsjen ute på et lite berg med sjøutsikt så langt øyet rakk. Og vips så var vi hjemme igjen! Lego er selvsagt med, han er superflink i bilburet og sier ingenting på mange timer i buret.

Vi passer en liten valp i nesten 14 dager, og med Dicte i baggasjen setter vi turen sørover den 9.august. Målet er Elverum, men vi kjører litt lenger – nemlig til Nannestad. Her overnatter vi i huset til min søster Bente, før vi tidlig lørdag igjen kjører nordover til Elverum. Her møter vi Vanja og Dag og Dicte blir igjen hos dem. På Elverum er det Nordiske Jakt og Fiskedager, og Lego er påmeldt storcert-utstilling nr 2. Han er ensom i unghundklassen, og får CK!! Flere hannhunder faller ut uten CK, og spenningen er stor i hannhundklassen. Lego blir satt som nr 3 med RESERVE CERT…. Den sureste plassen, selv om vi selvsagt er glad for et reserver cert, så skulle vi så veldig gjerne hatt det store certet… Han som fikk certet ble champion :o) Gratulerer så mye til han!
17.08-13 er Lego påmeldt til MH, og det har jeg et eget blogginnlegg om. Dagen etterpå sykler vi Skatval rundt, og Lego løper ved siden av sykkelen. Totalt sett gikk det helt fint sammen med Ailin på ni år.

September
1.september var en søndag, og Lego var påmeldt til Trondheim Hundefestival. Jeg kunne stilt lørdag også, men av en eller annen grunn meldte jeg bare en dag. Hadde ikke særlig store forhåpninger, siden det var en flott gjeng hannhunder som var påmeldt. Men Lego fikk sin Excellent han, og for første gang ( mener jeg ) ble han stilt foran Dexter. CK ble det også, og da måtte vi inn i beste hannhund. Nå er det fortsatt ganske svart her, men om jeg ikke husker feil, så slo Lego to av sine flotte brødre ( Winton og Dexter ) samt en annen flott hannhund. Han ble satt helt først!! Og dermed fikk han sitt første CERT, 1BHK og skulle ut mot sin niese Izzie i kampen om BIR og BIM! Izzie tok bir og Lego ble bim, og jeg var helt utslått!! Så glad!
Høsten er en nydelig tid, og vi bruker mye tid i fjellet. Men innemellom får jeg klemt inn å være tilskuer til Jaktprøve for spaniels på Støren. Vi så på jaktanleggsprøven, og når de var ferdige fikk Wenche og jeg arve ei and som vi trente Malin og Lego på. Lego la rett ut på svøm og henta anda inn til land. Flinkingen. Når vi kom tilbake til hytta og skulle se på apportprøven i vann ble jeg spurt om Lego ville være vitringshund. Jeg sa ja før jeg fikk tenkt meg om, og når jeg kom ned til vannet sto jo selvsagt alle der, både dommer, skytter og publikum.. Men da var det for sent og trekke seg, skuddet gikk, anda ble kasta og Lego svømte. Han slet litt med å komme seg ut gjennom sivet, men når han først la på svøm så kom han inn med anda. Men han slapp også da i vannkanten, noe vi må se om vi får orden på. De skal jo helst bære anda noen meter opp på land før de legger den ned.
Helga etterpå var det klubbmesterskap i bruks i STBK. Da fikk hundene først et spor med lærbiter. Hver bit ga en viss sum som ble lagt sammen. Så fikk alle en apportkonkurranse, hvor hver apport hadde en verdi. Så ble alt summert, og vi sto igjen med en vinner. Gratulerer til Line og Killer. Lego fant alle lærbitene, men var max uheldig med apportene da de han hentet hadde lavest verdi. Men han løste det flott, og jeg er særlig fornøyd med sporet. Her løsnet endelig markeringen av gjenstanden i sporet!
I slutten av september, når høstoinna var ferdig – dro vi til Tyrkia på ferie!! Sju flotte dager med nydelig vær og bading i 27grader i sjøen!

Oktober
Var på sporkurs i regi STBK med Wenche som instruktør. Lego fikk øvd mer på markeringene, og det fungerte veldig fint. Han er nå god på korte spor, men jeg har ikke prøvd han på lengre spor. Det er et mål for neste år.

November
Selv om oktober var rolig, starter det nå litt av et tur-race.
Første helga i november har Jon vakt, og vi tar med oss svigers, Ole-Gustav og Kristoffer på Amore og feirer at høstoinna er vel i hus.
Fredag 8 november setter vi oss i bilen og kjører nedover til Bente og Line i Nannestad/Holter. På lørdag tilbringer vi dagen på Norges Varemesse hvor det er Felleskjøpsmesse. Søndag kjører vi hjem igjen.
Lørdag 16. setter jeg meg på toget sammen med Lego på vei til samme plass. Nå er det Dogs4All som arrangeres, og Lego skal stilles. Han blir nr3 av unghundene, bak Edwald og Dexter, med CK!! Jeg er veldig fornøyd. Vi dro hjem igjen med toget på søndag etter utstillingen.
Lørdag 23. kjører jeg sammen med Anita til Åre og Holiday Club. Det er SSRK som arrangerer dobbelutstilling i TV4 arenaen. Og hvilket arrangement. Vi bor på hotellet, og går rett inn i utstillingsområdet! Luksus! Lego blir nr2 med CK i unghund på lørdag og nr3 uten CK i unghund på søndag. Vi kommer igjen til neste år om det blir ny utstilling her da!
Fredag 29. er vi på vei til Oslo igjen, denne gangen med fly! Jon og jeg skal på Rockefeller sammen med Linda og se på Hellbillies! Vi er tidlig ute og får toppers plasser oppe i galleriet. Vi overnatter til Linda før vi flyr hjem igjen på lørdag. Litt senere på lørdagskvelden er det julebord på dyreklinikken, og på søndag 1.desember er det adventskonsert på samfunnshuset for skolemusikken. Både Ailin og Joakim er jo med her, så da kommer vi mannsterke med både foreldre og besteforeldre.

Desember
Vi ligger fortsatt ikke på latsiden. Fredag 6.desember er vi på Rica på julebord med spareforeninga. Vi kostet på oss overnatting og kosa oss som kjærester 🙂 Jeg dro rett opp i Selbu med Lego og deltok på juleavslutningen til hundeklubben.
Torsdag 12.desember er vi på Værnes igjen. Men nå for å ta i mot Geir Ove som kom hjem fra 13 mnd på forskningsstasjonen Troll i Antarktis. Lørdag 14. er det velkomstfest på samfunnshuset for han. Jon har også vakt denne helga. Vi passer også Enni, ei springerjente født i september. Jeg møtte henne første gang når vi var i Åre i midten av november. Det er Vanja som har tatt henne hjem som parringsvalp etter Felix.
Nå er det bare ei helg igjen til jul, og da har vi hjemmetid 🙂 Og jeg blir ferdig til jul jeg også 🙂 Heldigvis er vi bedt bort i jula, så jeg slipper og tenke på at det skal shines tipp-topp. På julaften er vi invitert til Stine og Morten, og resten av jula koser vi oss og blir bedt på både frokost og middager. Jeg jobber et par dager i jula, mens Jon har fri. Plutselig er det nyttårsaften, og i år er vi hos Trine og Arne. Jeg og Lego tilbringer en liten halvtime i stallen sammen med Bianca og Pernille når det bråker og lyser som verst, men Lego bryr seg lite om alt oppstyret. Nå er det bare og hilse 2014 velkommen og se hva dette året bringer!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: