MH Lego, Selbu 17/8-2013

I helga hadde STBK vår årlige MH-beskrivelse. I år valgte vi og ta ei dobbelhelg, og 16 hunder var påmeldt. Lego skulle gå først, sånn at jeg kunne være figurant resten av dagen.

1.moment KONTAKT
Lego får 4-4-4: Tar kontakt selv eller besvarer kontaktforsøk- Følger villig med. Engasjerer seg i testlederen – Aksepterer, svarer med kontaktadferd
Like glad som alltid, hilser på gruppa og testleder. Blir gladelig med testleder vekk fra meg og tilbyr en supersøt sitt i front med full kontakt. Lar seg greit undersøke både foran og bak, men litt mer vims enn vanlig siden jeg ikke kan ta på han og støtte han når testleder skal se i munnen og bak i juvelene ;o)

2.moment LEK 1
Lego får 4-4-3: Starter raskt, leker aktivt – Griper direkte med hele munnen – Griper, trekker i mot, men slipper og tar nytt tak
Engasjert når filla kommer fram, løper mellom meg og testleder og når testleder kaster filla til siden løper han raskt ut og henter denne. Dette gjør han likt andre gangen. I drakamp med testleder er han engasjert og henger godt i filla, men tar et par nye tak og faller derfor ned på en 3 på slutten.

3.moment FORFØLGELSE
Lego får 4-2-2-1: Starter med høy fart, målrettet, bremser ned ved byttet – starter, men avbryter før byttet – Griper ikke, snuser på gjenstanden – overser byttet alt. springer ikke fram
Lego er oppmerksom og følger byttet med blikket, løper rett ut, men apporterer det ikke tilbake. Andre gangen løper han nesten helt fram, men dreier av til høyre og løper bort til vedstabelen hvor filla han nettopp hadde lekt seg med lå. Den var visst mer spennende enn en død ‘hare’

4.moment AKTIVITET
Lego får 3: Er oppmerksom og i hovedsak rolig. Enkelte aktivitetsøkninger
Her får man ikke lov til å si noe eller se på hunden. I utgangspunktet trodde jeg her han ville havne ned på en 2-er, men han gikk noen runder rundt meg før han satte seg ned, og derfor fikk han disse aktivitetsøkningene og de måtte krysse han opp på en 3-er.

5.moment AVSTANDSLEK
Lego får 3-1-5-4-3: Intressert. Følger figuranten uten avbrudd – Viser ingen trusseladferd – Går fram direkte til figurant uten hjelp – Griper, trekker i mot, men kan slippe og ta nytt tak – Er aktiv med figurant når denne er aktiv.
Lego er oppmerksom og får med seg figurantens arbeid helt fra første bankelyd. Viser ingen tegn til redsel eller trussel mot figuranten. Han er nysgjerrig og løper rett ut til figuranten når jeg slipper han. Går rett inn i lek med figuranten. Begynner og snuse/røre på seg når figuranten er passiv, men så fort hun begynner leke er han med på leken, får filla og leker seg med denne i siste sekvens.

6.moment OVERRASKELSE
Lego får 3-2-3-4-1: Gjør unnamanøver uten og vende bort blikket – viser noe trusseladferd – Går fram til kjeledressen når fører står ved siden av – Bue eller tempoforandring, ved minst to passeringer uten minsket intensitet
I det dressen reises opp hopper han noen steg bakover uten å flytte blikket fra dressen. Han bjeffer og holder oppmerksomheten rett mot dressen helt til jeg flytter meg inntil. Da slutter han å bjeffe, går inntil og snuser på dressen. Synes nok at dressen kunne holdt seg unna skogen, og syntes ikke det var nødvendig og gå helt inntil han i kontrollgangen. Viser ingen interesse for dressen ved kontrollgangen

7.moment LYDFØLSOMHET
Lego får 3-5-1-2: Gjør unnamanøver uten og vende bort blikket – Går fram til skrammelet uten hjelp – Ingen tempoforandring eller unnamanøver – stanser og lukter på lydkilden 1 gang
I det lyden kommer hopper han til, men retter oppmerksomheten mot lyden. Går så rett fram til skrammelet uten at jeg flytter på meg. Jeg går fram og han får masse ros. Null problem i kontrollgangen, retter blikket mot skrammelet en gang.

8.moment SPØKELSENE
Lego får 3-4-4-4-4: Viser trusseladferd over tid – kontrollerer og viser reaksjon mot begge spøkselsene, korte avbrudd – Oppholder seg i hovedsak bak fører. Pendler mellom fluktstart og kontroll – Går fram til spøkelset når fører har gått halve avstanden – Tar selv kontakt med spøkelset
Han tar raskt kontroll, men vil ikke stå foran alene. Går bak/ved siden av meg. Trekker litt ut til venstre for å få bedre oversikt. Holder kontroll på begge spøkelsene og lager en dyp brummelyd. En lyd jeg ikke trodde han hadde. Bjeffer og bruker den tyngden han har for å skremme de bort. Når spøkelsene stopper og snur seg blir han stående til jeg går halve avstanden. Da går han selvstendig bort til ene spøkelset og tar kontakt. All trusseladferd stoppet med en gang spøkelsene stoppet og snudde seg.

9.moment LEK 2
Lego får 5-3: Starter veldig raskt, leker veldig aktivt – Griper forsiktig eller nølende med fortennene
Så fort han ser filla er han superengasjert, løper rett ut og henter den, leker veldig godt med meg og henger godt i filla. Får en 3-er på gripen fordi han byttet tak et par ganger og ikke hadde filla langt nok inn i kjeften.

10.moment SKUDD
Lego får 1: Viser ingen berørthet. Raskt kontroll og siden uberørt
Null stress. Når de to første skuddene går så er vi i lek, og da kan kan ikke bry seg mindre. I følge en beskriver måtte han le, for når skudd nr 2 kom så hadde Lego ståører, men det var ikke fordi han var oppmerksom, men fordi hodet hans gikk ned og ørene sto igjen i lufta ;o) På skudd 3 og 4 skal han være passiv og da sto han bare og kikket mot stedet hvor skuddet kom i fra. Men ingen forflytning, halen er hele tiden på rett sted.

Mine komentarer er altså i kursiv for å forklare litt hvordan Lego oppførte seg. Ikke alltid like enkelt og putte hundene inn i riktig rubrikk.

Jeg synes han gjorde en flott figur, og han bygde seg opp og økte selvtilliten under testen. Han er en hund som leker godt og har interesse for det rundt seg. I følge beskriverene mente de han var høyt temperert som i at han fikk med seg alt som skjedde rundt seg, og at han klarte og håndtere det på en flott måte. At han kontrollerte spøkelsene og håndterte de så selvstendig er jeg også godt fornøyd med. Helt greit at han vil stå ved siden av meg, jeg trenger ikke mer mot enn det. Alt i alt en skikkelig godt skrudd sammen hund mentalt :o)

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: